Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@16:27:08 GMT

سنگ، چرم و چوب هنرهای سنتی و صنایع دستی برجسته مشهد

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۰۳۸۹

سنگ، چرم و چوب هنرهای سنتی و صنایع دستی برجسته مشهد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: محصولات تولیدی در این رشته ها بیش از ۳۰ درصد از صادرات صنایع دستی را به خود اختصاص داده اند.

ابوالفضل مکرمی فر افزود: در سال گذشته ۶۵ میلیون دلار صادرات صنایع دستی از این استان ثبت شد که بدون احتساب صادرات چمدانی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: با احتساب صادرات چمدانی، میزان صادرات این حوزه به پنج برابر رقم اعلام شده از سوی گمرک برآورد می شود.

وی با اشاره به برگزاری دهمین نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی با حضور ۲۸ استان کشور در مشهد گفت: این نمایشگاه از سوم تا هفتم مرداد ماه در محل نمایشگاه بین المللی مشهد برپا می شود.

مکرمی فر هدف از برگزاری این نمایشگاه را ترویج، آموزش و عرضه صنایع دستی کشور ذکر کرد و افزود: این نمایشگاه در وسعت ۲۲۰۰ متر مربع با ۱۸۸ غرفه برپا می گردد.

وی اظهار داشت: ترویج و توسعه صنایع دستی می تواند موجب تحقق رونق تولید و شعار امسال شود.

وی با اشاره به ویژگی های مفید و خاص صنایع دستی گفت: از جمله این ویژگی ها می توان به در دسترس بودن و داخلی بودن مواد اولیه محصولات صنایع دستی، امکان تولید در هر نقطه و مکان، فضای محدود برای تولید، ارزش افزوده بسیار به دلیل خلاقیت و نوآوری در آن، نیاز به سرمایه محدود و نیز منحصربفرد بودن هر محصول تولیدی اشاره کرد.

مکرمی فر افزود: این ویژگی ها موجب تسهیل و تسریع در ایجاد اشتغال و رونق تولید می شود در حالی که سایر بخش ها و صنایع دارای چنین ویژگی هایی نیستند.

وی اظهار داشت: مهمترین نکته در ضرورت توسعه صنایع دستی این است که این صنایع جزو آئین های بومی، فرهنگ و هویت ما محسوب می شوند و رغبت و تمایل مردم در مشارکت و بازدید از چنین نمایشگاه هایی بسیار زیاد است.

وی با اشاره به وجود ۳۶۰ رشته صنایع دستی در کشور گفت: بیش از ۹۰ رشته از این تعداد در خراسان رضوی وجود دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: هم اکنون هشت هزار و ۴۰۰ هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی از این اداره کل پروانه فعالیت دارند که با توجه به درخواست های دریافت شده این تعداد امسال به هشت هزار و ۶۳۴ نفر می رسد.

وی اظهار داشت: سال گذشته اشتغال دو هزار و ۶۹۲ نفر در حوزه صنایع دستی این استان محقق شد که امسال نیز پیش بینی می شود همین تعداد در این حوزه مشغول کار شوند.

۷۴۹۶/‏۶۰۵۳

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۰۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر

صنایع‌دستی استان کردستان جلوه‌گر هنر دستانِ مردان و زنان کردستانی است که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، صنایع‌دستی گنجینه‌ای پنهان از سرپنجه هنرمندان در استان کردستان است که نسل به نسل و سینه‌به‌سینه حفظ شده‌ تا به مردمان روزگار امروز به یادگار برسد. صنایع‌دستی امروزه نه‌تنها برای برطرف کردن نیازها، درآمدزایی و خرید و فروش نیست، بلکه نماد تاریخ، فرهنگ، تمدن و نوع سبک زندگی اقوام مختلف کشور است. 

صنایع‌دستی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و نمادی از نوع زندگی فرهنگی یک جامعه، همواره مورد توجه است. به علت ویژگی زندگی سنتی در بسیاری از نقاط کردستان و عدم استیلای بخش صنعتی، هنوز صنایع دستی کردستان از لحاظ کیفیت و گستردگی در سطح کشور مطرح است.

صنایع دستی استان کردستان عبارتند از: نازک‌کاری چوب، دست بافی، خراطی، ساخت زینت آلات محلی، سوزن دوزی و روکاری، سفال سازی، حصیربافی، گیوه دوزی نمدمالی و ساخت محصولات چرمی و چوبی؛ دستبافی شامل سجاده، موج، شال، جاجیم، گلیم، گلیمچه و پارچه لباسی است که در بیشتر نقاط شهری و روستایی کردستان تهیه می‌شود. زینت آلات شامل انواع دستبند، گردن بند، سینه ریز، النگو، سربند، انگشتری و گوشواره است. نازک کاری با چوب شامل قوطی سیگار، شیرینی خوری، کیف زنانه، سینی، بشقاب و آجیل خوری است.

هنر نازک کاری ترکیب قطعات بسیار کوچک از انواع چوب‌های طبیعی است که با ظرافت خاص در کنار هم قرار گرفته و موجب به وجود آمدن قطعات بسیار ظریف چوبی همانند قلمدان و سایر محصولات می‌شود. علاوه بر نازک کاری، اروسی سازی، منبت و معرق سنندج نیز از شهرت و اعتبار برخوردار است.

در ادامه گزارش تصویری خبرنگار تسنیم از تولیدات صنایع دستی و هنر فعالان این عرصه در مرکز استان کردستان را ببینید، این دست‌ساخته‌ها با سرپنجه هنرمندانه بانوانی ساخته شده‌ که سعی داشته‌اند در تأمین نیازهای اقتصادی و معیشتی خانواده خود سهیم باشند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان شهرضایی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • ال۹۰ ایرانی چه مشخصات و ویژگی هایی دارد؟ + تصویر
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان